Badeværelset fra helvede

Første indlæg af en miniserie omkring renoverings projekter med @moneymum x @pernillevinge_

Som tidligere nævnt, så har jeg været i gang med 3 større renoveringer!!! Den første var i mit 2 x 55 kvadratmeters byhus i Jylland. Her slap jeg for renovering af badeværelset, da det var det eneste, som var forholdsvis nyt. Dog måtte der laves lidt ved det lille gæstetoilet.

Anden gang var i min lille perle af en ejerlejlighed på Frederiksberg C, hvor ”projekt-badeværelse” endte med, at jeg blev et venskab fattigere og en lejlighed der skulle have nyt el, inkl. en helt ny eltavle (læs: dyrt!!) og hele baduljen! Ikke nok med det, skulle alle de sænkede lofter også rives ned, da de var spækket med ulovligt el!!! Projektet gik fra at være budgetteret med 70.000 kr. til en slutregning på 200.000 kr.

Kort sagt startede projektet med at være en stor vennetjeneste, der skulle ende i 70.000 kr. inkl. alt. Regningen var en anden… Jeg mistede venskabet med en god ven igennem 10 år, da han af personlige årsager endte med at snyde mig. Derfor måtte jeg finde en anden håndværker, hvilket var ret svært for mig, da jeg af gode grunde ikke stolede på nogle af dem!!! Men, jeg fandt den rigtige til opgaven og efter 1,5 år uden toilet og bad, stod det endelig færdigt… Og ja, du læste rigtigt!!! Halvandet år!!!! Hvor jeg ikke havde bad og toilet i lejligheden. Det gav dog lidt motivation for at komme i fitness og møde tidlig på arbejde…

Det skal dog siges, at jeg fik lavet nogle andre ting, da vi var i gang som en KABE væg og et new yorker vindue. Så jeg fik flere ting på samme tid, men det ændrer ikke på, at jeg havde en forventning om en samlet regning på 70.000 inden vi gik i gang, som endte på 200.000 kr.

Hvad jeg ikke vidste var, at de 70.000 også var et naivt budget selvom arbejdslønnen var gratis. Men altså, man stoler jo på sine gode venner, ik? Lesson learned!

En lille funfact. Lejligheden blev solgt under 1 år efter renoveringen stod færdig. Så jeg har boet i lejligheden længere tid uden bad- og toilet end med! Jeg nåede at eje den i 2,5 år og på de to-og-et-halvt-år steg den med 600.000 i værdi. Renoveringen havde selvfølgelig en stor del af denne værdiforøgelse, men markedspriserne var også med mig! Så historien endte dog alligevel lykkelig….

Nå, men nu til det, som det egentlig skulle handle om…

Som nogen af jer ved, kender jeg Pernille, som står bag instagram profilen @pernillevinge_ hvor hun deler ud af en masse boligindretning og seje DIY projekter og Ikea Hacks.

Pernille skal renovere badeværelse og selvom hun har prøvet det før, betyder det ikke, at det bliver nemmere, for badeværelset er det rum i en bolig, som oftest er det allerdyreste pr. m2, hvor der er flest regler og hvor det hurtigt kan vokse en over hovedet (lidt ligesom mit helvedes projekt gjorde). Pernille og jeg vil derfor invitere alle jer med i processen, idet vi kan kalde for en lille “mini serie”, hvor vi forhåbentlig kan klæde jer på både fra den økonomiske vinkel og den kreative (det er tydeligvis pernillevinge_ bord).

Så hvis du overvejer renovering eller andre større investeringer i din bolig, så følg med. Jeg vil nemlig klæde dig på til, hvilke muligheder man har for finansiering og hjælp til lige netop dette!

Fortsættelse følger..

KH Moneymum <3

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen

Fra 00 i matematik til Filialdirektør i Nordea på 7 år… Yes, det er mig.

Her finder du mine økonomiske overvejelser og erfaringer fra mit 30 årige liv, med de seneste 10 år i den finansielle sektor. Livet som Nicolais kæreste, provinsmor til Nola og snart lillebror.

Sociale medier

Følg med

Skriv dig op til
mit nyhedsbrev

Lad mig hjælpe dig med at forstå alle de økonomiske termer, begreber og regler på det finansielle marked.

Mest populære indlæg

Instagram feed