December – årets dyreste måned!

Sponsoreret af Pixizoo

Nå, så gik december måned også – eller næsten, der er jo lige et par dage endnu. Men julen, den er slut. Allerede…

December er for de fleste årets dyreste måned – også herhjemme. Igen i år, havde jeg besluttet at Nola skulle have kalendergaver – mest fordi jeg selv husker glæden ved det som barn. Jeg synes altså bare at det er lidt hyggeligt!!! Men det er godt nok også lidt af et arbejde som forældre – med indkøb af alle de gaver og ikke mindst indpakning (overvejer julesokken næste år og spare papiret) og så bliver det jo også hurtigt dyrt det hele…

Men december gik jo alligevel på trods af manglende overskud, en del sygdom, hvor Nola stort set ikke har været i børnehave også den klassiske dårlige-mor-samvittighed. For det er lidt sindsygt og være alene med to små, når Nico er på job 🙂 Men på trods af det, kom vi godt igennem julen og vi slap (7-9-13) for corona herhjemme. Så vigtigst af alt, holdte vi julen som ønsket og med børnenes bedsteforældre. Så jeg kan vitterligt ikke brokke mig!

Men men, jeg har to ting jeg gerne vil dele med jer. Mine økonomiske tanker om december måned… Og nogle JuleSpareHacks til julen!

 1. Nolas pakkekalender
 2. Hvordan man kan forberede sig på økonomien til næste jul, ALLEREDE NU 🙂
 3. JuleSpareHacks

Men inden da, vil jeg lige give dig et par økonomiske facts om julen! Min kollega Ida Marie, som er forbrugerøkonom i Nordea, har fået lavet en undersøgelse fra YouGov og den viser, at danskerne i år regnede med at bruge 5.477 kr. i alt på julen. Og nedenfor deler jeg mit budget for julen 2022!

Nolas pakkekalender

Når jeg tænker på en pakkekalender til jul, mindes jeg en masse plastik dimser og noget “braller” og det havde jeg gjort op med mig selv i år, at Nola ikke skulle have. SÅ derfor havde vi valgt, at hun ville få noget ordentligt legetøj, som hun kan bruge længe, og som derfor også var lidt dyrere – men vi kunne “splitte” det op til flere pakker (hun får nærmest kun nyt legetøj til fødselsdag og jul).

Jeg fandt derfor en masse fint trælegetøj fra Tiny Republic Play, som helt klart fik overvægt i hendes pakkekalender. Derudover havde vi tilføjet nogle praktiske ting, som hun alligevel skulle have, som f.eks. en ny tandbørste.

Og jeg må indrømme, at det hele har været et hit! Men der er helt sikkert mange måder og lave pakkekalendere på, og jeg har da også overvejet adventkalender allerede fra næste år – også finde lidt større gaver – det sparer en masse tid og indpakning.

Men at se glæden hver morgen, når hun stod op – og skulle have en pakke, ja så bliver det nok en pakkekalender igen til næste år. Mixet med nyt, gammelt/genbrug og praktiske ting.

Også skal Aston jo også have en – og det gode ved kvalitetslegetøj er, at det kan gå i arv. Så i løbet af året sorterer jeg noget af Nolas legetøj fra (som hun alligevel ikke bruger), som så kan gå videre til lillebror – og så er der plads til, at Nola kan få lidt nyt.

Hvis du iøvrigt mangler gaver eller andet til det kommende år, så kan du få glæde af min rabatkode til Pixizoo lidt endnu. ”Moneymum15” giver 15% EKSTRA på alt Tiny Republic og Tiny Republic Play i hele december. I finder alt fra trælegetøj, krea ting, legekøkken, købmandsdesk, løbecykler og meget andet.

Nola fik den fine løbecykel fra Tiny Republic Play af morfar i julegave og købmandsdisken af os og den har vi allerede brugt mange timers leg på. Den var et mega hit!

I finder det hele hos Pixizoo og koden gælder året ud.

Julebudget

Vi har de seneste år boet billigt og haft fint overskud hver måned til opsparing eller f.eks. den dyre julemåned. Næste års budget ser lidt anderledes ud – da vi får et meget dyrere hus, som betyder en del dyrere terminer (betaling af realkreditlån hvert kvartal), og det gør også, at jeg begynder og planlægge et budget for næste års jul allerede nu. Sådan at december måned ikke tømmer hele kontoen – og det kan du med fordel også gøre. Så her er en god opskrift til, hvordan du økonomisk forbedreder dig på julen 2022.

 • Sæt et max på pakkekalenderen/adventsgaver for dine børn og køb alt på tilbud
 • Lav et gavebudget – så ved du, hvor mange penge du skal bruge på gaver
 • Nogle sætter også beløb for julemiddagen, deler udgifterne med gæsterne eller laver sammenskudsgilde – uanset hvad, så kan man tage et beløb til middagen med i sit julebudget”.

Hvis det er de samme man holder jul med, giver gaver til mm., kan budgettet typisk genbruges. Så hvis du ikke helt ved, hvordan du skal budgettere 2022, så kan du tjekke din kontooversigt for i år, og se, hvor mange penge du har brugt på f.eks. gaver og pakkelender/adventsgaver, også kan du tage udgangspunkt i disse.

Mit julebudget 2022

Gaver: 5.400

Mandelgave: 300

Kalendergaver: 1.000

Enten skal vi diske op med næsten 7.000 i december måned (med mindre jeg er på forkant og køber gaver før, men det vil jeg ikke håbe på, at jeg når). Så derfor skal vi sætte 558 kr. på opsparingen hver måned, hvis der skal være penge til julegaver mm., i december. Jeg runder dog op til 600 kr. og sætter denne post i budgettet for 2022, så jeg ikke skal spekulere på det når vi rammer slutningen af 2022.

Jeg har ikke sat penge af til julemad mm., da vi i fremtiden nok kommer til at være hos børnenes bedsteforældre, så derfor står vi “kun” for mandelgaven og den har fået et ret fint budget!

Jeg håber det kan give lidt inspiration til at få styr på julebudgettet for 2022. For det er nemlig allerede NU man skal igang for, at det ikke virker alt for dyrt og uoverskueligt når julen presser sig på. For én ting er stensikkert, det bliver jul igen til december og det bliver altid lidt dyrt 😉

JuleSpareHacks

 • Beslut, hvor mange penge du vil købe gaver for. Planlæg dine indkøb, så får du mest mulig rabat. Brug evt. blackfriday, som ligger lige inden julen.
 • Pricerunner – er en god portal at bruge, så du sikrer dig at købe dine gaver til den bedste pris.
 • Splejs om de dyre gaver. Jeg går f.eks tit sammen med min storebror om gaver til vores far.
 • Køb genbrug eller tænk kreativt. Det bliver mere og mere “okay” at give secondhand gaver.
 • Aftal et gavebeløb – og/eller giv kun én gave. Sådan at f.eks. ALLE voksne “kun” får og giver én gave hver. Det gad jeg godt at indføre ved os, men tror ikke alle er klar til det endnu 😉
 • Del posterne til maden ud, så alle medbringer noget eller betaler til gildet.
 • Alt julemad sættes væsentlig ned lige op til jul – handel derfor ind ud fra de forskellige tilbudsaviser. F.eks. har man i år kunnet købe smør til 3,95 kr., fløde til 2,50 kr. og flæskesteg pr. halv kg. til 4,75 kr.!!! Det har været helt skørt i år. Og supermarkederne har virkelig kæmpet om os kunder. Det har været en vild priskrig!!
 • Og det sidste råd – som næsten virker i alle henseender – VÆR UDE I GOD TID OG PLANLÆG 🙂

Herhjemme har Nico og jeg f.eks. aftalt, at vi ikke giver hinanden gaver. Istedet for skiftes vi til at planlægge et ophold, sådan at vi huske at være kærester med to små børn.

Har I nogle gode JuleSpareHacks eller fif til julen, så del dem endelig her 🙂

Godt nytår!!!!

KH moneymum <3

Del dette indlæg

En reaktion

 1. Dejligt indlæg. For rigtig mange kommer julen sjovt nok som en overraskelse hvert år 🙈🤑

  De seneste to år har jeg tracket vores forbrug og alle indkøb omkring jul/nytår fik en ekstra label, jul år xx. Det være sig gaver, men også alt andet. Der går bare meget til slik og hygge generelt, så var spændt på hvor meget det løb op i.

  På min side af familien er vi ved at være mange. Har 4 niecer, der tilsammen har 6 børn, så vi har for første gang valgt at det kun er børn, der skal have julegave. Ellers stikker det helt af 😳🙈

  Men julen/nytårsaften 2021 løb op i ca 7.000kr., alt i alt.

  Vi vil sætte 700kr af om måneden, så vi allerede omkring oktober kan starte med indkøbene. Så er der mindre stress, både mht indkøb og økonomisk. 😉🥰👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Velkommen

Fra 00 i matematik til Filialdirektør i Nordea på 7 år… Yes, det er mig.

Her finder du mine økonomiske overvejelser og erfaringer fra mit 30 årige liv, med de seneste 10 år i den finansielle sektor. Livet som Nicolais kæreste, provinsmor til Nola og snart lillebror.

Sociale medier

Følg med

Skriv dig op til
mit nyhedsbrev

Lad mig hjælpe dig med at forstå alle de økonomiske termer, begreber og regler på det finansielle marked.

Mest populære indlæg

Instagram feed