Projekt ble-fri

Sponsoreret af Pixizoo

Nå, jeg har faktisk lovet jer følgere længe et blogindlæg omkring processen ved projekt ble-fri og en lille indkøbsliste til de ting, jeg mener, man bør have, hvis man går all-in på projektet og vil hjælpe sig selv mest muligt, så det er nemmere og overskue.

Jeg fik anbefalet bogen “Pottetræning på 3 dage“, som vi fulgte og den har vist sig at virke for os! Så den får altså alle mine anbefalinger. Jeg har linket til den her – for os var den altså et vendepunkt for at smide bleen!

Men men, det vi havde brug for i processen var nedenstående. OG du får faktisk EKSTRA 15% på alle produkterne fra Soft Nordic hos Pixizoo og toiletpotten fra Tiny Republic med min kode “MONEYMUM” Koden gælder til og med d. 30. november. Altså kun idag og imorgen!

Vi startede med at smide alle 4 lagner på Nolas seng. Det er genialt, for da hun den første nat havde tisset, kunne jeg tage det øverste lagen af også var sengen klar igen.

Ligeleges med hendes barnevogn. Og den ekstra dyne og sengetøj var smart, fordi den lå klar ved siden af sengen. Det er også genialt med hvidt sengetøj, for så kunne det hele lige vaskes på én gang samlet. For der kommer en del vasketøj den første uge man er igang.

Nå, men til dem der kun er interesseret i rabatkoden og indkøbslisten, så er den her og til jer, der vil hører lidt mere om forløbet, så kommer det her.

Forløbet

Ugen op til min termin med Aston besluttede vi os for, at gøre en indsats for, at Nola blev ble-fri. Hun havde tidligere lavet lort på toilettet. Det startede faktisk helt fra da hun var 1,5 år. Vi fik aldrig grebet bolden dengang og hun mistede interessen igen. Vi fik anskaffet os en potte og den var hun egentlig heller ikke super begejstret for. Så vi gik fra, at hun lavede lort på toilettet på sådan et bræt til, at hun lavede det i bleen igen og ikke gad tisse på toilet eller potte.

Så jeg læste derfor bogen “Pottetræning på 3 dage” og besluttede mig for, at det skulle være nu. Lige inden lillebrors ankomst.

Jeg holdte Nola hjemme fredag, lørdag og søndag. Nicolai skulle knokle for at blive færdig i det nye hus med nedrivningen. Så det var primært bare mig og Nola der var hjemme.

Vi handlede ind til snacks, frugt osv. Så vi havde en masse nemt mad. Vi tog madrassen ind i stuen og satte potten på gulvet tæt på, også lagde jeg op til at vi skulle hygge. Nola havde bar mås og det var faktisk ret hyggeligt.

De første par dage havde hun selvfølgelig uheld. Helt som bogen havde forskrevet det. Og på 3 dagen var jeg da lidt usikker på om hun ville lære det nu. Men her får i et par korte resumeer af de første 3 dage.

I øvrigt smed hun selv bleen i skraldespanden om morgenen og har aldrig bedt om at få en ble på siden. Vi gik faktisk all-in og smed natbleen samme tid også. Der er nemlig et helt kapitel i bogen der fortæller omkring forskning på det område og bogen mener ikke, at det er hormonelt og at det faktisk kan trænes og det kunne det også hos os.

Dag 1

Vi startede dagen med at Nola smed bleen fra natten i skraldespanden uden nogen reaktion. Derefter var der morgenmad og efterfølgende snacks og hygge. Vi så meget fjernsyn og iPad de første dage. Jeg var trods alt også meget højgravid og fødte faktisk weekenden efter.

Nola blev forsynet med ekstra væske først på dagen. Hun sov lur i barnevognen i 1,5 time uden uheld. Jeg lagde hende til lur lige efter hun havde tisset – hvilket er et godt trick i starten.

Dagen endte med at hun havde tisset på potten 5 gange og på gulvet/madrassen 2 gange. Det var ret sejt synes jeg – jeg var enormt stolt.

Natten gik over al forventning. Nola sov kl. 21 og vi kunne ikke tisse hende af inden. Hun havde haft et uheld kl. 20. Jeg satte mit ur til kl. 2:00, så jeg kunne tjekke hende. Hvis nu hun skulle finde på, at sove videre, hvis nu hun havde tisset. Men kl. 01.30 kaldte hun selv fordi hun havde tisset. Vi skiftede hurtigt lagen og dyne, da jeg jo havde forberedt det. Væk med det øverste lagen og på med den nye dyne der også lå klar.

Vi satte hende på potten og hun faldt hurtig i søvn igen og sov til morgenen.

Dag 2

Nola kaldte omkring kl 6. Der skulle hun tisse og hun kom straks på potten. Også fortsatte dagen ellers hvor den slap dagen før. Planerne for dagen var bare, at vi skulle være hjemme og have det helt stille og roligt. Og formiddagen gik godt.

Kl. 10 blev vi dog overrasket af mine veninder fra Jylland, som havde planlagt et lille uformelt babyshower. Så dagen blev lidt anderledes og det gav nogle flere uheld. Men det var stadig en dejlig dag! Nola var allerede på dag 2 blevet mere bevidst om, selv at sige til.

Hun endte med 6 gange på potten og 5 uheld.

Natten gik fint med et uheld omkring kl. 2. og hun vågnede kl. 6 og tissede på potten.

Dag 3

På 3. dagen var der også et par uheld. Og jeg tænkte.. hmmm mon hun er klar. Men nu sagde hun faktisk til imens. Så vi gik fra “jeg har tisset” til “jeg tisser”, altså blev hun bevidst om det imens det skete og ikke først bagefter. Og det var også helt som bogen havde forklaret det. Så jeg havde ikke givet helt op endnu.

Hun kaldte fra barnevognen med “JEG TISSER” og det gjorde hun stadig, da jeg kom ud til hende. Så luren sluttede men dagen fortsatte.

Og så blev det nat – og hun klarede natten. Omkring 3 tiden kaldte hun – for der skulle hun tisse. Så vi kunne faktisk sætte hende på potten og hun tissede ikke i sengen. Mega sejt!!!!

Jeg synes vi lykkedes godt og jeg er mega stolt over mit lille mini menneske, der bare er så sej.

Uden ble i vuggestue

På dag 4 skulle Nola i vuggestue. Hun havde et enkelt uheld dernede hele dagen. Og dagen efter havde hun ingen! Igen, mega sejt. Og lidt vildt, at sende hende afsted uden ble. For hvad nu hvis pædagogerne ikke havde tid til at hjælpe hende på toilet eller minde hende om det. Men jeg havde varslet dem om torsdagen, at hun ville komme uden ble om mandagen. Og de bakkede heldigvis projektet op.

Så sådan blev Nola ble-fri mens hun var 2 år og 5 mdr.

Vi har stadig et par uheld af og til. Men det er mest herhjemme. Ikke i vuggestuen og nu børnehaven, men herhjemme og om dagen. Nætterne er enten tørre og ellers kalder hun. Også skal det også sige, at hun jo er blevet storesøster. Og der har jeg lyttet mig til, at det er helt normalt at der kommer uheld. Også fra børn der har været ble-frie i flere måneder, så det tager vi ikke så tungt.

Børn er og bliver mere seje end vi nogle gange tror!

Så hvis du vil igang med projektet, så vent ikke. Bogen siger faktisk, at man kan starte helt fra 18 måneders alderen. Så det er bare om at komme igang, hvis man vil 😉

Min kode til produkterne fra Soft Nordic hos Pixizoo gælder idag og imorgen (d. 29 + 30 november) og giver dig 15% EKSTRA på alle produkterne. Du finder også madrasser, babydyner, sengetøj og meget andet.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen

Fra 00 i matematik til Filialdirektør i Nordea på 7 år… Yes, det er mig.

Her finder du mine økonomiske overvejelser og erfaringer fra mit 30 årige liv, med de seneste 10 år i den finansielle sektor. Livet som Nicolais kæreste, provinsmor til Nola og snart lillebror.

Sociale medier

Følg med

Skriv dig op til
mit nyhedsbrev

Lad mig hjælpe dig med at forstå alle de økonomiske termer, begreber og regler på det finansielle marked.

Mest populære indlæg

Instagram feed