Vær klogere end jeg var – og undgå SU-smæk!

Annonce for www.skatteguiden.dk

Sidste år – lidt tid inden årsopgørelsen fra skattestyrelsen kom, fik jeg øje på Skatteguiden. En ”skatte-tjeneste”, hvor man kunne se et estimat på sin årsopgørelse INDEN den var færdig hos Skattestyrelsen. Så nysgerrig som jeg er, downloadede jeg appen og fik svar på om jeg skulle have penge retur eller jeg skulle betale til den gode skattefar. OG til min store glæde, skulle jeg have hele 285 kr. retur! Først stod jeg til at skulle betale, men så fik jeg tastet alle mine fradrag. Den del, har jeg heldigvis selv styr på i dag, men til dem der ikke har – så kan Skatteguiden faktisk også hjælpe dig med dette – helt gratis!

I dag har Skatteguiden nemlig hele 4 services til glæde for alle os borgere og jeg ved, at de har flere spændende ting på vej! Men i dag, kan du få hjælp til nedenstående. 

  • Glemte fradrag (for alle)
  • Følg din skat (for alle)
  • SU-tracker (for studerende)
  • Tidlig årsopgørelse (for alle)

Drengene fra Skatteguiden har udviklet den fedeste SU-tracker! Som fortalt på instagram, måtte jeg betale 42.000 kr. tilbage til SU styrelsen dengang jeg modtog SU og arbejdede flittigt ved siden af. Og det var på trods af, at jeg havde afmeldt SU i en måned eller to, havde talt med SKAT og beregnet mine lønninger fra de forskellige studiejobs sammen. Jeg troede (virkelig!), at jeg havde styr på det. MEN, det havde jeg bare ikke. Så, jeg måtte betale ved kasse et hos skattefar – og alle 42.000 kr. røg retur. Og ja, et års SU hed dengang 60.000 kr., så I kan nok se, at det var mange måneders SU, jeg måtte returnere. Jeg ville nok hellere have arbejdet det mindre, læst mere og nøjes med SU’en og lidt mindre løn fra studiejobs. Men sådan blev det ikke.

Jeg er vild med servicen og derfor vil jeg gerne give dette tip videre til alle jer der er på SU… Det er en super hjælp, til at holde øje med, hvor meget I må tjene mens I læser. Også er overblikket ret lækkert og visuelt. Det er ret fedt. Dertil vil Skatteguiden holde et Webinar i slutningen af november 2021. Her vil de komme ind på deres mission for SU-Trackeren og samtidig dele små optimeringsfif, så du stadig kan arbejde, tjene dine penge, beholde din SU, uden at skulle betale SU tilbage. Lige i min ånd!

Og se så lige hvor lækker visuel appen er. Det er da noget alle kan forstå!

Men, sidst jeg fortalte lidt om Skatteguiden, fik jeg en del spørgsmål hvor jeg har opsummeret de temaer, som gik igen lige her:

Er appen gratis?

Appen er gratis. Skatteguiden er støttet af de to statslige fonde, Vækstfonden og Innovationsfonden.

De har en vision for så vidt muligt at holde app’en gratis for brugerne. På sigt, vil de måske tage et mindre beløb om måneden på udvalgte services, så de kan fortsætte med at udvikle nye løsninger til glæde for brugernes privatøkonomi. Hvis det bliver aktuelt, bliver det i størrelsesordenen, hvor alle kan være med, og det vil ske med fuldt samtykke og aldrig automatisk.

Er det sikkert nok?

Sikkerhed har deres højeste prioritet. De har eksterne professionelle rådgivere tilknyttet, der foretager løbende penetreringstest og opsætter IT- og netværkssikkerhed. De ligger på danske servere, er gemt bag NemID og overholder alle gældende retningslinjer og regler på området.

Hvis man som bruger har nogle bekymringer, er man altid velkommen til at skrive til deres supportmail, support@skatteguiden.dk eller i chatten.

Hvem er personerne bag Skatteguiden?

Holdet bag Skatteguiden er en blandet skare af personer, som har hver deres baggrund/erfaring. Nogle kommer fra finansverdenen og har et indgående kendskab til den komplicerede matematik, der ligger bag. Nogle har flere års erfaring både fra Skatteankestyrelsen og hos de største revisionshuse med indgående kendskab til personskat. Mens andre har erfaring med udvikling af infrastruktur og teknologi. Det er et stærkt hold med forskellige kompetencer, som supplerer hinanden.

Jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med gutterne fra Skatteguiden og vise deres nye services frem. I kan finde mere om det hele i mit højdepunkt ”Skatteguiden” på min instagram, hvis I ikke allerede følger med der 😊

Og lad os så få styr på alt det forbandet skat. Jeg håber det engang bliver et fag for sig selv i folkeskolen!

Du kan downloade appen ved at klikke på mit link lige her!

Stay turned!

KH Moneymum <3

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen

Fra 00 i matematik til Filialdirektør i Nordea på 7 år… Yes, det er mig.

Her finder du mine økonomiske overvejelser og erfaringer fra mit 30 årige liv, med de seneste 10 år i den finansielle sektor. Livet som Nicolais kæreste, provinsmor til Nola og snart lillebror.

Sociale medier

Følg med

Skriv dig op til
mit nyhedsbrev

Lad mig hjælpe dig med at forstå alle de økonomiske termer, begreber og regler på det finansielle marked.

Mest populære indlæg

Instagram feed