Hvad koster det at få en baby?

Puha, jeg kan huske, da Nicolai og jeg stod med en positiv graviditetstest – 2 måneder efter vi var blevet kærester! Det var en blanding af et chok, en lille glæde, en usikkerhed og en masse økonomiske bekymringer!

For, hvor skulle vi bo? Han havde huset sydpå og jeg havde lejligheden i hjertet af Frederiksberg C. Egentlig lidt et luksus-bolig-problem – men altså, hvem af os skulle sælge vores bolig og satse på den andens hjem? Ret grænseoverskridende, når man har været kærester i 2 måneder. Men, ja vi var ikke i tvivl om, at vi ville være sammen og have et barn sammen – vi havde bare ikke lige tænkt, det skulle være allerede – men sådan blev det. Jeg gik derfor all-in i mit lille økonomiske hoved og begyndte at regne på tingene…

Og ja, som I jo ved – så vandt Nicolai boligsituationen, da vi endte i hans hus på Sydsjælland. Men nu er huset også mit, og han nåede faktisk aldrig at bo i det uden mig – så det har føltes ret fælles fra start. Og selvom jeg kan savne København, så er jeg faktisk alligevel blevet lidt vild med Sydsjælland. Både de billigere boligpriser, men bestemt også naturen! 😊

Men altså, en baby betyder jo maaange ting for ens kommende liv og noget af det, som ændrer sig – ja det er jeres ØKONOMI – den er stensikker! For der er faktisk både start omkostninger, nye faste udgifter i budgettet, løbende udgifter og evt. ændring i indtægt for en periode, når man går på barsel eller hvis man ønsker at gå ned i tid.

Men, hvad koster sådan en baby egentlig?

Da vi ventede Nola, ville vi gerne købe alt fra nyt! Altså som i ALT. I dag synes jeg det er lidt fjollet og til lillebror, arver vi og køber også nogle ting brugt. Men jeg ved, at mange har det ligesom, vi havde det. Så derfor kan man tage udgangspunkt i “en luksus baby” eller en “budget- og bæredygtig baby”. Måske lidt strengt at sætte det sådan op – men altså det er jo rigtigt nok. Det er luksus og købe alt nyt og det er bestemt ikke bæredygtigt. Dermed ikke sagt, at det ene er mere rigtigt end det andet – men jeg kender jer jo efterhånden – og I er forskellige. Så derfor de to setup!

Jeg lavede en liste, som jeg nok skal dele med jer. Alt hvad vi ønskede at købe os, kostede ca. 45.000 kr. i start omkostninger. Det var ud fra vejledende udsalgspris og det var de gode, dyre mærker, som jeg havde set mig lun på. Men, så gik der tilbudsjæger i den! Så vi endte med at få forhandlet en masse priser ned – både pga. online prismatch og fordi vi lagde en stor ordre i én butik. Vi endte med at betale ca. 30.000 kr. for alle tingene (listen skal nok komme i et opslag for sig).

Så, jeg vil sige det sådan;

 • En Luksus Baby, der får alt fra nyt i de dyre mærker, koster som minimum omkring 30.000 kr. i startomkostninger.
 • En Budget- og Bæredygtig Baby, der får noget fra nyt og andet brugt, koster omkring 15.000 kr. i startomkostninger.

En god startpakke til jeres kommende baby indeholder følgende (efter min mening)

De store ting, som man kan være heldig, at forældre vil spæde til med!

 • Tøj
 • Barnevogn og evt. lift. inkl. madras og lagen (2-3 stk)
 • Babyalarm
 • Regnslag og myggenet til barnevognen, hvis det ikke medfølger.
 • Autostol, hvis man har bil.
 • Puslebord og- eller pusleplade (vi har brugt en Ikea malmkommode og påsat en pusleplade samt et puslehynde)
 • Babybadekar og indsats – evt. vaskefad til lorte bleerne (det kaldes hoved-hale-fad mener jeg)
 • Babydyne med to-tre sæt sengetøj og lagen til (de skider pludselig igennem ret voldsomt kl. lort om natten)
 • Tremmeseng, bedside eller vugge inkl. madras og evt. sengerend. Denne gang bruger vi vores bedside fra Nola også en Najell babynest/lift. Denne bruger vi også istedet for en lift i barnevognen. Så den kan spare en for både lift og babynest.
 • Sleepbag / voksipose (Guld værd, for os) Vi har brugt denne fra Nord.
 • Brystpumpe (det er ikke et must, men jeg var lykkelig for vi havde købt en, da amningen ikke fungerede med det samme. Jeg ved man kan købe en og have den liggende JUST IN CASE og returnere den, hvis man ikke får brug for den).

De små ting, som også kan være suveræne Babyshower gaver, hvis man er til den slags. Og husk man kan også få en del af nedenstående i de gratis babypakker der findes. Dem kan I finde her.

 • Bleer, blespand, engangsvaskeklude, vådservietter eller vat
 • Zinksalve mod rød numse. Vi brugte Olivu fra apoteket og bruger det stadig, så Nola har nærmest aldrig haft rød numse.
 • Vatpinde og termometer
 • Sutter og sutteflasker, man ved aldrig om man kan amme! Jeg havde mit besvær med Nola, og er glad for vi havde flaskerne klar.
 • Ammeindlæg, amme bh’er og store hygiejnebind
 • Babyolie, børste, tættekam og neglesaks
 • D-dråber og saltvandsdråber til næsen

Hvis I starter med ovenstående, så kommer I langt. Det eneste baby har brug for i den første tid er massere kærlighed, mælk og nærvær. Så lad jer ikke rive med af alle de fine ting man kan købe! Husk man får også mange gaver OG hvis man holder barnedåb er det rart, at der stadig er ting, som man kan ønske sig der 🙂

KH Moneymum <3

Del dette indlæg

9 reaktioner

 1. Det er også værd at have in mente at meget kan sælges igen! Især de lidt bedre mærker ☺️ Vi har købt meget godt udstyr let brugt og solgt det igen ca 20%—50% under hvad vi gav. F.eks en stokke babyindsats, som vi fandt til 400 kr, brugte til 2 børn og nu har solgt til 300 kr.

  1. Hej Sigrid 🙂
   Ja, det er jeg helt enig med dig i. De “gode mærkevare” har altid en god/bedre gensalgsværdi – og jeg hælder også selv til at købe disse. Man kan endda også være heldig at finde disse brugte og selve uden det store tab her 🙂

 2. Vi venter vores nummer 3 om 3 uger, en lille “upser”, men meget ønsket. Vi havde derfor solgt og videregivet alt vi ejede til en baby. Da det er vores sidste ønskede vi ikke at bruge en masse penge på nyt udstyr, samt at overraskelsen gjorde at vi ikke havde sparet op til en barsel som de andre gange – og da det er mig der tjener den høje løn herhjemme rammer de 5 måneder på barselsdagpenge i slutninger hårdt i budgettet, så vi har faktisk købt stort set alt brugt i børneloppen og ved private, dog købt nye madrasser til alt 😊 vi har brugt ca. 10000 kr, for alt fra odderbarnevogn, slyngevugge, autostol, diverse udstyr, samt tøj i de første 3 størrelser, endda kun i de “dyre” mærker. Alt er i pæn stand og stort set som nyt. Så selv familier med få midler eller med fokus på bæredygtighed kan komme virkeligt langt for under 10.000 kr😊 og så satser jeg da på jeg kan få minimum 7000 kr. ind igen når vi sælger igen – så selve opstarten bliver ikke så dyr, at de løbende udgifter så stiger væsenligt er indregnet i et lidt stramt budget (indtil den dyre vuggestueplads bliver til børnehave sats 🤣)

  1. Du har helt ret! Og virkelig godt gået med et budget på 10.000 eller derunder.

   Børneloppen og disse genbrugsbutikker er helt geniale – dog kan der være ret langt til dem, alt efter hvor man bor. Men helt enig, meget kan findes fint og brugt! Det er en af mine store læringer fra første til andet barn 🙂

 3. Sjovt du skriver barnevogn og tremmeseng, men ikke en vikle/bæresele. For mig er den ting vigtigere end de andre to – vi samsover og bruger ikke barnevogn. Baby vil som oftest allerhelst være tæt på forældrene.

  1. Der er stor forskel på, hvad man vægter 🙂 Hos os har egen seng, bedside og barnevogn været det vigtigste. Havde faktisk også en vikle og nu en bæresele og de kunne bestemt godt tilføjes listen.

   Men hvad der er vigtigst, fungere bedst, er meget forskellig fra person til person 🙂

 4. Kan man ikke følge på Bloglovin? Måske er jeg old school siden jeg stadig bruger det medie, men synes ikke jeg kan få det til at virke. Kan dog godt finde bloggen derinde, bare uden indlæg.

  1. Nej, det har jeg ikke fået sat op endnu. Kender nemlig ikke mediet så godt, men jeg kigger lige på det ASAP 🙂

 5. Vi har tænkt os at købe en startpakke fra ønskebørn, hvor i der er bl.a barnevogn (og lift) tremmeseng, voksipose, babyalarm, madrasser, puslepude osv. den koster 19.999

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen

Fra 00 i matematik til Filialdirektør i Nordea på 7 år… Yes, det er mig.

Her finder du mine økonomiske overvejelser og erfaringer fra mit 30 årige liv, med de seneste 10 år i den finansielle sektor. Livet som Nicolais kæreste, provinsmor til Nola og snart lillebror.

Sociale medier

Følg med

Skriv dig op til
mit nyhedsbrev

Lad mig hjælpe dig med at forstå alle de økonomiske termer, begreber og regler på det finansielle marked.

Mest populære indlæg

Instagram feed